Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/jongnieu/domains/vochtbestrijdingtotaal.nl/public_html/includes/function.php on line 431
Optrekkend vocht bestrijden? | Vochtbestrijdingtotaal.nl
Optrekkend vocht

Optrekkend vocht laten behandelen

Bij ieder huis is het mogelijk dat het aangetast wordt door optrekkend vocht. Zowel een nieuwbouwwoning als een bestaand huis kan hier last van hebben. Als u niet meteen doorheeft dat uw huis te maken heeft met optrekkend vocht, dan wordt het wel duidelijk wanneer er schimmels en/of vochtplekken verschijnen. Optrekkend vocht kan verschillende oorzaken hebben. Geen paniek, want Vochtbestrijdingtotaal is er om deze oorzaken vast te stellen en uw problemen aan te pakken. Onze speciale VT gel zorgt er voor dat uw muren niet langer door vocht aangetast kunnen worden.

Een huis zonder optrekkend vocht!

Een goede vochtwering is noodzakelijk om uw huis vocht vrij te houden. Door het feit dat buitenmuren en voegwerk vocht absorberen kan dit optrekkend vocht veroorzaken. Ook door lekkage of overvloedige regen kan optrekkend vocht meer schade met zich meebrengen. Dit vocht trekt langzaam haar weg om hoog in de muren en de mate waarin dat gebeurt, hangt af van de mate van isolatie en de temperatuur. Als vocht niet behandeld wordt kan dit zich gaan uiten in gele of zwarte vochtplekken en zolang uw vochtprobleem niet verholpen is, heeft het geen zin om opnieuw te verven of behangen. De muffe geur die in uw huis rondhangt zal ook alleen verdwijnen als het vochtprobleem definitief wordt aangepakt. Het is een probleem dat op korte termijn verholpen kan worden door een specialist. Wacht niet te lang met het behandelen van vochtplekken en neem direct contact op met Vochtbestrijdingtotaal. Zo kunt u ervoor kiezen om uw muren te laten impregneren om optrekkend vocht tegen te werken! Samen zullen we kijken naar een passend advies en lossen wij uw probleem graag op! 

Via deze symptomen kunt u dus optrekkend vocht herkennen:

 • Vochtplekken aan de binnen/buiten muur die langzaam naar boven trekken. 
 • Schimmels die te zien zijn in de muur
 • Hangt een muffe geur in de ruimte
 • Afwerking van de muur laat los, zoals behang

Heeft u meer last van doorslaand vocht aan de huis? Dan kunt u hier meer informatie lezen!  

De gevolgen van optrekkend vocht

 • Structurele schade

Het nadeel van optrekkend vocht is dat de schade aan de muren (zowel binnen als buitenmuren) relatief zichtbaar zijn. Bij de binnenmuren is het vooral zichtbaar door het loslatend pleisterwerk, vochtplekken, schimmels en het kan voor een bedompte geur zorgen. Bij de buitenmuren is het grootste probleem de vochtophoping in combinatie met vrieskou. Hierdoor kunnen gevelstenen eenvoudig barsten bij vriesweer. Daarnaast is het ook vaak zichtbaar door verpulverde bakstenen. 

 • Hoger energieverbruik

De aanwezigheid van vocht zorgt voor een hoger luchtvochtigheidsgraad. Dit zorgt ervoor dat het huis minder snel het huis kan verwarmen. Er is in dit geval meer energie nodig om de vochtige ruimtes op te warmen. Er zijn voorvallen dat optrekkend vocht 5 tot 10% van de energiekosten verspilt. 

 • Gezondheidsproblemen

De grootste reden om optrekkend vocht direct te behandelen is dat het voor problemen kan veroorzaken aan de gezondheid. Door een hoge luchtvochtigheid en de aanwezigheid van schimmels worden er sneller infecties aan de luchtwegen veroorzaakt. De gevolgen hiervan zijn symptomen als frequente verkoudheden, gewrichtspijn of keelpijn.

Wat te doen tegen optrekkend vocht?

Als uw luchtvochtigheid in huis niet goed is en u last heeft van ongedierte is het hoogtijd om een specialist in te schakelen om uw huis weer vocht vrij te maken. Als eerst zal de specialist de schade onderzoeken en een passend advies geven. Zo kan optrekkend vocht perfect verholpen worden met onze VT gel. Deze wordt in de muren geïnjecteerd en voorkomt dat nog meer vocht in uw muren omhoog kan trekken. Wij bieden graag onze service aan tegen een betaalbare prijs. Wij zorgen ervoor dat het optrekkend vocht onschadelijk wordt gemaakt en dat u weer kunt genieten van een prachtig huis. Kies voor Deskundigheid en vakmanschap en laat Vochtbestrijding Totaal het optrekkend vocht oplossen! 

Heeft u interesse in VochtbestrijdingTotaal? Dan kunt u eenvoudig contant leggen via het contactformulier. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op. Mocht het noodzakelijk zijn, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen en een werknemer zal dan klaar staan! 

Terug naar overzicht
Vrijblijvende offerte
 • Erkend bedrijf
 • Echte specialisten
 • Permanente & effectieve oplossingen
 • Binnen twee dagen opgelost
 • Meer dan 15 jaar ervaring
Wacht niet met vochtplekken en laat ze zo snel mogelijk behandelen Vraag een offerte aan
Vochtbestrijdingtotaal.nl Keizersveld 52c
5803 AN Venray, Limburg
Handige links
Vocht in huisVochtbestrijding LimburgVochtbestrijding Noord-BrabantVocht in muren behandelenKelderafdichtingKenmerken en oplossingenVocht bestrijding van vochtplekkenvochtige plekken in de muurVochtproblemen in murenVochtbestrijding Gelderland