Vocht in huis bestrijden

Baren uw vochtproblemen u al maanden zorgen? Optrekkend vocht of ander vocht problemen treden regelmatig op in Nederland, aangezien de luchtvochtigheid in de huizen hoger ligt. Vocht in huis kan leiden tot vervelende problemen. In ergste geval kan het leiden tot schimmels en adem-problemen bij bewoners. Om dit te voorkomen, neemt u best zo snel mogelijk contact op met Vochtbestrijdingtotaal.

Vermijd het gevolg van vocht in huis

Te hoge luchtvochtigheid zorgt doorgaans voor verschillende ademhalings-stoornissen. Vocht problemen worden namelijk veroorzaakt door hoge luchtvochtigheid. Na een tijdje zullen de problemen zichtbaar worden door het zien van zwarte plekken op de muur en plinten die schimmel vertonen. Naast het feit dat uw vochtprobleem uw muren aantast, heeft vocht ook invloed op het gehele huishouden. Vochtplekken zijn echte afknappers bij het zien van een modern of chique interieur. Vocht in uw huis geeft dus geen smakelijke uitstraling.  Lees hier meer over diverse vochtplekken.

Oorzaken van vocht

De meeste vochtproblemen ontstaan door onvoldoende ventilatie. Een gemiddeld huishouden produceert 10 liter vocht, door de dagelijkse bezigheden. Daarnaast zijn het voornamelijk bouwkundige problemen die ervoor zorgen dat vocht in het huis terecht komt. Het grote nadeel van vocht is dat het zich al in de muren heeft getrokken, voordat het zichtbaar wordt. Het helemaal voorkomen van vocht is dus meestal niet mogelijk. Gelukkig is vocht in huis wel te bestrijden, mits u er op tijd bij bent. 

Vocht in huis problemen ontstaan door:

  • Optrekkend vocht

Optrekkend vocht trekt zich voornamelijk via de muren, fundering of kruipruimten de woning in. Via de spouw en de wanden trekt het zich verder omhoog. Optrekkend vocht is voornamelijk te herkennen aan vocht bij de plinten. Mocht u een houten constructie onder de vloer hebben, dan zal deze worden aangetast door schimmels. Hier kunt u meer informatie vinden over optrekkend vocht

  • Koudebruggen

Dit fenomeen ontstaat wanneer er warme lucht bij een koude muur of komt. Dan koelt dit af en komt er vocht vrij. Hierdoor ontstaan er druppels op het koude oppervlak. Het gebeurd doorgaans op plekken waarbij de binnenmuren van een huis een directe verbinding hebben met de kou van buiten. Als we praten over koudebruggen, dan hebben we het voornamelijk over betonnen draagconstructie, metalen kozijnen of vervuiling in de spouwmuur. 

  • Con​densatie

Condensatie ontstaat door de activiteiten van het huishouden, zoals douchen. Als er goed geventileerd wordt is dit geen probleem, dan zal het vocht opslaan in oppervlakten als ramen, kozijnen of muren. Dit kan uiteindelijk leiden tot te veel vocht in huis.

  • Lekkage

Vocht in huis door een lekkage is relatief snel zichtbaar, althans het gevolg. De oorzaak is vaak niet te herleiden. Een lekkage ontstaat voornamelijk door veroudering van het huis of door een bouwfout. Een lekkage kan ontstaan door waterleidingen en afvoeren die lekken of door slechte voegen (vaak van kit) in de badkamer. Mocht u een lekkage ontdekken, neem direct contact op met Vochtbestrijdingtotaal om het vocht in uw huis te bestrijden. 

Vochtbestrijdingtotaal staat voor u klaar

Wanneer uw huis slecht geïsoleerd is, is de kans op vocht in huis groot. Mocht u vocht ontdekken, dan is het belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te behandelen, voordat het zich vermenigvuldigd. Vochtbestrijdingtotaal is al jaren actief in de deze sector en weet dan ook als geen andere dat een vocht probleem ernstige gevolgen kan hebben. 

Om meer te weten te komen over uw te hoge luchtvochtigheid in huis, vochtplekken of andere ongemakken, bent u bij Vochtbestrijdingtotaal aan het juiste adres. Ons specialisme in zake is vocht en vocht kent absoluut geen grenzen. Onze werkwijze is effectief, efficiënt en snel. Onze vakmannen staan klaar om hun expertise en deskundigheid met u te delen. 

Neem contact op met Vochtbestrijdingtotaal en u wordt verlost van de vervelendste vochtproblemen in uw woning! 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op via het contact formulier. Ook kunt u voor uw vragen bellen naar +31 (0) 478 - 796521 of mailen naar info@vochtbestrijdingtotaal.nl.

Vochtbestrijding Totaal contact
Vrijblijvende offerte
  • Erkend bedrijf
  • Echte specialisten
  • Permanente & effectieve oplossingen
  • Binnen twee dagen opgelost
  • Meer dan 15 jaar ervaring
Wacht niet met vochtplekken en laat ze zo snel mogelijk behandelen Vraag een offerte aan
Vochtbestrijdingtotaal.nl Keizersveld 52c
5803 AN Venray, Limburg
Handige links
Vocht in huisVochtbestrijding LimburgVochtbestrijding Noord-BrabantVocht in muren behandelenKelderafdichtingKenmerken en oplossingenVocht bestrijding van vochtplekkenvochtige plekken in de muurVochtproblemen in murenVochtbestrijding Gelderland